Snertdag

Bij Patrick van Keulen verwennen we je met een kom erwtensoep!

Het is koud, guur weer. En de dagen worden korter. Dit zijn de bekende, donkere dagen voor kerst. Tijdens deze dagen wil Patrick van Keulen je graag nog even lekker verwennen. Met een kom hete snert. Uiteraard met rookworst, roggebrood en katenspek. Kom daarom langs op zaterdag 14 december in onze winkels in IJmuiden en Heemskerk. Tussen 13.00 en 17.00 uur zorgt ons team voor een overheerlijke kom erwtensoep. Een soep die, als je hem proeft, heerlijk warm aanvoelt. Zoals het aantrekken van een lekkere warme winterjas op een koude decemberdag. Een echte snertdag.

Snertdag weetjes

Omdat we zoveel zin hebben in deze snertdag delen we hierbij nog wat typische snertweetjes.

  • Snert is heel gezond. Het wordt meestal gemaakt met spliterwten. Het zit boordevol vezels en heeft weinig calorieën. Een ideale verwennen, waarbij je je maag meteen goed vult. Ook vind je er vaak nog andere wintergroenten in verwerkt.
  • Snert en erwtensoep zijn gewoon hetzelfde. We gebruiken de woorden voor dezelfde soort soep. Het woord snert is een afgeleid synoniem uit de Friese taal.
  • Omstreeks 500 voor Christus aten de Grieken al erwtensoep. In Nederland eten we het waarschijnlijk sinds de 16e eeuw.
  • In Scandinavië lijken ze nog niet vol te zitten na een bord snert, want daar eten ze nog pannenkoeken als dessert.
  • In Nederland eten we vaak snert met roggebrood en katenspek.
  • Snertweer is een ander woord voor slecht, guur weer.

Kom op zaterdag 14 december naar één van onze winkels en verwen jezelf met een warme kom snert!